Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πλωτές πισίνες μέσα στο Θερμαϊκό!


 Φαντάζεσθε να μπορούσατε να κολυμπήσετε στο Θερμαϊκό;  Σίγουρα όλοι θα μειδιάσετε με τη σκέψη μιας κι Θερμαϊκός είναι τόσο μολυσμένος που δεν παίρνει άλλο. Οπότε, πώς να κολυμπήσουμε;
Κι όμως, αν ήταν εφικτό μπορείτε επίσης να σκεφτείτε την εικόνα της πόλης; Την ανάπτυξη που θα είχε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο; Ακόμα και τα σχόλια των επισκεπτών και των τουριστών;

Με αυτές τις σκέψεις  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και γνωρίζοντας ότι ο Θερμαϊκός δεν καθαρίζει από τη μια μέρα στην άλλη, αποφάσισε να βάλει μπρος ένα άλλο πρότζεκτ και να τοποθετήσει μαούνες με πισίνες κατά μήκος της παραλίας.
«Το έκαναν στο Βερολίνο και κολυμπούν οι Γερμανοί μέσα στο ποτάμι. Γιατί να μην το κάνουμε εμείς που έχουμε θάλασσα;» είπε στους UR o δήμαρχος, που έχει ήδη κάνει έρευνα για τη μετατροπή των μαουνών σε κινητές πισίνες.
«Στο μυαλό μου έχω να τοποθετήσουμε 4-5 τέτοιες κατά μήκος της παραλίας και να απολαμβάνει ο κόσμος τη θάλασσα, έστω και με αυτό τον τρόπο» τόνισε.

Κάν' το όπως το Βερολίνο

Στο Βερολίνο από το 2004, στο ανατολικό λιμάνι του ποταμού Spree τοποθετήθηκε μια πλωτή δημόσια πισίνα, η Badeschiff.  Κι εκεί ο ποταμός είναι μολυσμένος αλλά με αυτή την κατασκευή – που το βράδυ και το χειμώνα μετατρέπεται σε κλειστή πισίνα με ιδιαίτερο φωτισμό- έδωσε τη δυνατότητα στους Βερολινέζους και στους επισκέπτες της πόλης να κολυμπήσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Κάτι παρόμοιο οραματίστηκε κι ο κ. Μπουτάρης που επιμένει ότι η πόλη έχει λάθος προσανατολισμό και αντί να είναι στραμμένη στη θάλασσα, δυστυχώς είναι στραμμένη στο βουνό.
Υπόσχεται πάντως ότι του χρόνου το πρότζεκτ θα είναι έτοιμο και θα μπορούμε να κολυμπήσουμε – έστω και με κινητές πισίνες- στο Θερμαϊκό.
Πηγή: United Reporters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου