Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ειδ. γραμ. Υπ. Παιδείας: Όσοι Έλληνες πάνε μετανάστες, να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους Έλληνες της Γερμανίας για την κατάργηση των ελληνικών σχολείων την οποία προωθεί το υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Από τα περισσότερα από 100 σχολεία σε όλη τη Γερμανία θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα 14, ενώ σύμφωνα με το νέο νόμο στα περισσότερα Λύκεια δεν θα γίνονται εγγραφές αλλά ούτε και μετεγγραφές.
Να σημειώσουμε ότι στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης ζουν οι περισσότεροι Έλληνες από κάθε άλλο κρατίδιο της Γερμανίας, ενώ λόγω κρίσης ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς. Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα το υπουργείο προωθεί το κλείσιμο των σχολείων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του εκεί πληθυσμού αλλά και αγνοώντας τις προτάσεις του.
Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η συζήτηση μεταξύ μελών της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης - Βυρτεμβέργης α.Σ.λ και Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας με την ειδική γραμματέα του υπουργείου, Αθηνά Λινού. Κατά την συζήτηση η ειδική γραμματέας μιλάει με… τα χειρότερα για τα σχολεία αλλά και τα παιδιά του εξωτερικού, χωρίς να διστάζει να τα χαρακτηρίσει "ντροπή της Ελλάδας". Λινού. "(…) να συντηρούμε μια οικτρή εκπαίδευση, γιατί αν θέλετε να τα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, μισό λεπτό, τα παιδιά που έρχονται με ειδικές εξετάσεις από Γερμανία, ντροπιάζουν τους Έλληνες πολίτες. Έχω φοιτητές στην ιατρική που δεν ξέρουν γρι. Τίποτα", ήταν τα λόγια της κ. Λινού προς τα μέλη των ομοσπονδιών για… τα παιδιά τους!
Σε ερώτηση των μελών των Ομοσπονδιών για το κλείσιμο των Λυκείων, και το που θα πάνε τα παιδιά σχολείο, τα οποία είναι στις τελευταίες τάξεις και δεν ξέρουν γερμανικά η κ. Λινού δεν διστάζει να πει ότι ναι μεν οι μετανάστες "θα είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτούς που μένουν εδώ και πεινάνε" ενώ προσθέτει ότι πρέπει να αφήσουν τα παιδιά τους "σε παππούδες, γιαγιάδες και ιδρύματα".
Κατά τη συζήτηση βέβαια θίχτηκαν και άλλα θέματα, όπως τα γραφεία συντονιστών και τα προξενεία, για τα οποία λίγο πολύ η κ. Λινού λέει ότι με δική της εισήγηση - απόφαση θα μείνουν μόνο τρία σε όλη τη Γερμανία, λέγοντας στα μέλη των Ομοσπονδιών ότι αν θέλουν διαφορετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να την παρακάμψουν.
Για να διαβάσετε αναλυτικά τη συζήτηση, όπως τη δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης Βυρτεμβέργης, πατήστε ΕΔΩ.
Πηγή: Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου