Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ιωάννινα: επεκτείνεται σε όλη την πόλη το δίκτυο free wi-fi


Επεκτείνεται καθημερινά πλέον το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο internet.

Το τελευταίο διάστημα έχουν τοποθετηθεί περίπου τριάντα νέα σημεία τόσο στην πόλη όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Τα σημεία αυτά αποτυπώνονται με ακρίβεια στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.ioannina.gr ? Ασύρματο δίκτυοπρόσβασης). Οι πολίτες μπορούν να δουν την ακριβή θέση που βρίσκονται ώστε να γνωρίζουν ποιες περιοχές επωφελούνται ήδη της δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Εάν εντοπίσουν πιθανά προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου.
Στους άμεσους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η επέκταση του ασύρματου δικτύου ώστε να καλυφθεί σταδιακά το σύνολο της έκτασης του νέου Δήμου.
Την προσπάθεια αυτή μπορούν να συνδράμουν οι πολίτες με την διευκόλυνση της αρμόδιας υπηρεσίας στην τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού.
Μπορούν δηλαδή να διαθέσουν έναν πολύ μικρό χώρο στην ταράτσα πολυκατοικίας ή σε μπαλκόνι ώστε νατοποθετηθεί ο εξοπλισμός κι έτσι η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει δωρεάν internet.
Όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν για την επέκταση του δικτύου μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ιωαννιτών.


Πηγή: ypodomes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου