Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα


Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα «Έρωτας Και σεξουαλικότητα» διοργανώνεται την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, από μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Πρόκειται για θέμα κλασσικό και πάντα επίκαιρο που απασχολεί κατά κύριο λόγο τους νέους ανθρώπους. Φιλοδοξώντας να ρίξουν φως σε αγωνιώδη ερωτήματα για το σώμα, την σεξουαλικότητα, τον ρόλο του έρωτα στην ψυχολογική υγεία αλλά και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ανθρώπου, μέλη ΔΕΠ, αλλά και προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και διδάκτορες από οκτώ τμήματα σχολών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου (Φιλοσοφίας, Θεολογίας, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Ιστορίας - Αρχαιολογίας, Νομικής, Ιατρικής, Βιολογίας), είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της διεπιστημονικής ημερίδας.
Η εκδήλωση έχει στόχο να εκτεθεί το πολύτροπο και πολύσημο του θέματος, με στόχο την πρόκληση ενός δημιουργικού διαλόγου, μακριά από επικίνδυνες βεβαιότητες, προλήψεις και δαιμονοποιήσεις, στις οποίες εξακολουθεί να παγιδεύεται μια μεγάλη μερίδα των νέων και να δοθούν οι επιστημονικές απαντήσεις που υπάρχουν. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανήκουν όλοι στο επιστημονικό εκπαιδευτικό δυναμικό του Α.Π.Θ. και χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης στον τομέα τους.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.
Ο εκδοτικός οίκος «Αρμός» ευγενικά προσφερθείς χορηγεί την εκδήλωση.
Η ημερίδα ξεκινά στις 09:00 το πρωί, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Πηγή: Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου