Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Πρώην Σκοπιανός πρωθυπουργός λέει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική!


Ο Λιούμπο Γκεορκέφσκι υπερασπίζεται  με ιστορικά στοιχεία την ελληνικότητα της Μακεδονίας και έχει γίνει κόκκινο πανί στη χώρα του!

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούμπκο Γκεοργκέφσκι, υπερασπίζεται σε συνεντεύξεις του στα Σκόπια, αλλά και σε άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας ιστορικά στοιχεία, την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως "αν ίσχυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δεν σημαίνει ότι είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί απόγονοι τους,

γιατί η ιστορία της περιόδου γνωρίζει μόνο 3 πολιτισμούς σε αυτήν την περιοχή των Βαλκανίων: τους Έλληνες, τους Ιλλυριούς και τους Θράκες. Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως άλλος πολιτισμός… Ο  Αλέξανδρος είχε σκοπό να ενώσει τον ελληνικό κόσμο. Είχε σκοπό να νικήσει τον μεγάλο εχθρό του ελληνικού κόσμου, την Περσία. Ο Αλέξανδρος, όπου και αν κέρδισε, κέρδισε με το ελληνικό του όνομα. Οπουδήποτε άφησε ένα ίχνος της παρουσίας του, είναι ίχνος της ελληνικής του καταγωγής. Και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου το κείμενο αρχίζει με τις λέξεις ''Εγώ ο Έλλην/Του Έλληνος Αλεξάνδρου''.... Έτσι, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, ο κόσμος που αφήνει πίσω, είναι ένας ελληνικός κόσμος και ονομάζεται «ελληνοποίηση της Μεσογείου». Ο Αλέξανδρος κάνει το μεγάλο άνοιγμα, την εξάπλωση του ελληνικού ονόματος".  Με αυτές του τις δηλώσεις έχει προκαλέσει την δυσφορία πολλών πολιτικών και δημοσιογράφων στην γειτονική χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι του επισημαίνουν ότι κανείς στα  Σκόπια δεν συμφωνεί μαζί του, με πρώτους τους επιφανείς “ιστορικούς” του κράτους.

Πηγή: Κάτοψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου